Helsinki Hacklab ja FLUG edistävät linuxia

Helsinki Hacklab ja FLUG edistävät linuxia

flugFLUG on “Finnish Linux User Group FLUG ry” eli “Suomen Linux-käyttäjien yhdistys”, jonka tehtävä on edistää linuxin käyttöä ruohonjuuritasolla. Vaikka Helsinki Hacklab onkin tekniikkojen suhteen neutraali, niin polut Linuxin kanssa menevät samaan suuntaan ja kohtaavat usein. Monet labin jäsenistä ovat Linuxin aktiivikäyttäjiä ja käyttävät sitä projekteissaan. Tämä koskee yleisesti ottaenkin avoimen lähdekoodin käyttöä. Pienimuotoiselle yhteistyölle on siis pohjaa.

Viimeisessä FLUGin syyskokouksessa hahmoteltiin yhteisiä kuvioita ja mietittiin, että miten asioita voidaan viedä eteenpäin. Ainakaan aluksi suurensuuresta ei ole kyse. Käytännössä tämä voisi esimerkiksi tarkoittaa sitä, että Helsinki Hacklabilla on projekti, jossa käytetään Linuxia, ja FLUG avustaa sitä rahallisesti. Flugilaisten puolella jää kokonaan heidän oman aktiivisuuden varaan, kuinka he osallistuvat. Toivottavasti heitä nähdään Takkatiellä ainakin vierailulla.

Ensimmäisenä käytännön koetinkivenä on hacklabin “avoimen opiskeluympäristön” kehittäminen. Siis se tila ja verkko, jossa Arduino- ja elektroniikkakurssit on vedetty. Labilla on ollut halua tehdä oma mobiili thinclient/serveri-ratkaisu joka tuo pöydälle päätteen ja siihen palvelimelta lataantuvan ympäristön. Näin halutaan helposti ylläpidettävä ja siirreltävä kokonaisuus kursseja ja workshoppeja varten. Demoa on jo määritelty Cubieboard 3:n ympärille.

Kurssien ja workshoppien kehittely on avointa toimintaa jota tehdään hakkerihengessä: asioita kokeillaan ja kokemuksia jaetaan. Opiskeluympäristössä on monta ulottuvuutta joihin innokkaat voivat tarttua. Tietoa tulee löytymään tämän blogin kautta, sekä pian myös Suomen hacklabien yhteisestä keskustelufoorumista https://discourse.hacklab.fi

Comments are closed.