Uusia hacklabeja Suomeen

Uusia hacklabeja Suomeen

Virrat

Loppukesällä 2017 Suomeen rekisteröitiin uusi yhdistys Virrat Hacklab ry. Omia tiloja joudutaan vielä jonkin aikaa odottelemaan, mutta se ei ole kuitenkaan estänyt toiminnan käynnistämistä!

Virroilla ollaan ehditty kaksi kertaa järjestää Tiede- ja teknologiakerho lapsille. Ekaluokkalaiset ovat olleet innoissaan mukana tutkimassa magneetteja sekä purettuja laitteita. Lapset ovat päässet myös tutustumaan toritapahtumassa lentäviin laitteisiin ja virtuaalilaseihin. Yhdistyksen Instagramista voit vilkaista, millaista toimintaa on tähän asti ehtinyt tapahtua.

Virrat Hacklab on hieno esimerkki siitä, kuinka toiminnan aloittaminen on usein lopulta kiinni vain aikaansaavista yksilöistä. Suomessa on yli 120 väestömäärältään Virtoja suurempaa kuntaa, joissa ei vielä ole hacklabia!

Lahti

Lahdessa lähdetään seuraavaksi kehittämään toimintaa yhdistyksen rekisteröinnillä. Työskentelytilat ovat jo järjestyneet Ideaverstaan pajalta Sammonkadulla. Tapaamisia jatketaan keskiviikkoisin. Toiminnassa ollaan edetty omien projektien rakenteluun ja uusiin tiloihin tutustumiseen.

Facebookissa ilmoitellaan seuraavasta kokoontumisesta ensi viikon maanantaina klo 18:00.

Seinäjoki ja Kouvola

Seinäjoen yhdistys perustettiin loppuvuonna 2016 ja etsii lisää alueella asuvia kiinnostuneita jäseniä liittymään mukaan joukkoon.

Kouvola on kesällä ehtinyt mm. rakennella lasten kanssa paristoja perunoista. Yhdistyksen viikkotoiminta jatkuu taas kesän jälkeen pääkirjastolla.

Comments are closed.