Työtila Takkatie 18

Työtila Takkatie 18

Tilan Esittely

Syksyn 2016 tilanne on seuraava: Työstöhuoneen tilantarve arvioidaan uudestaan uusien työkoneiden vuoksi, ja huoneen seinät rakennetaan tästä syntyvän suunnitelman mukaisesti. Etsitään sopivat paikat välineille, tarvikkeille ja kiinteille rakenteille. Katso ajantasainen tilanne Flickr:stä.

Tämän sivun kuvat tullaan päivittämään seuraavan kerran kunnolla vasta sitten, kun huoneiden tilanne alkaa vakiintua, isoimmat uudet hankinnat saadaan tehtyä ja laitteet löytävät paikkansa.

Helsinki Hacklabin katuosoite on Takkatie 18, käyntiovi talon takana. (Kartta, Reittiopas).


View Larger Map


Näytä isommalla kartalla: OpenStreetMap

Joka tiistai klo 17:00 eteenpäin kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita tutustumaan tilaan ja viettämään aikaa muiden hacklabilaisten kanssa. Muuna aikana tila on tilanmaksajien käytössä jos mitään erityisiä tapahtumia ei ole järjestetty. Tiistai-illat ovat myös hyvä hetki yhdistyksen toiminnasta ja mahdollisesta jäsenyydestä kiinnostuneille tulla vierailemaan tiloihin.

Huom! Tiloissa ei käytetä kenkiä, joten ota mukaan sisätossut, villasukat, puputohvelit tms. kun tulet käymään.

Näkymä käytävältä olohuoneen suuntaanYhdistyksen tila on jaettu useampaan osaan: oleskelutilaan, avainjäsenten omien tavaroiden varastonurkkaan, hiljaisen työn huoneeseen, elektroniikkahuoneeseen, puutyöhuoneeseen, kemian nurkkaan (ei käytössä tällä hetkellä, rakennetaan uudestaan), jyrsinhuoneeseen sekä kohta valmistuvaan metallityöstöhuoneeseen. Lisäksi käytössä on oma WC ja suihku. Pyydämme huomioimaan, että vaikka sijaitsemme katutasossa, niin tila ei ole täysin esteetön.

Tilankäyttäjien laatikotHenkilökohtaisten tavaroiden varastohylly jäsenille, jotka maksavat kuukausimaksua omasta avaimesta tilaan. Lue lisää tavaroiden säilyttämisestä.

20160127_eletila_esittelykuvaElektroniikkahuoneesta löytyy mm. oskilloskooppeja, labravirtalähteitä, yleismittareita ja muita laitteita. Lisäksi meillä on iso kokoelma enemmän tai vähemmän käyttökelpoisia komponentteja, joita saa käyttää vapaasti.

20160112_puutyohuone_valmistumassa

Puutyötilasta löytyy (tai saattaa löytyä) mm.

  • Peruskäsityökaluja
  • Vannesaha
  • Pylväsporakone
  • Sähkötyökaluja kuten porat, kuviosahat, ruuvinvääntimet, hiomakoneita ja pienoisporakone. Varaudu siihen, että et löydä pienoisteriä ehjinä…
  • Jiirisaha yläpöydällä
  • Höyläpenkki ja liimapuristimia
  • Sorvi ja käsijyrsimiä, kysy käyttölupaa ja koulutusta!
  • Kuumaliimapistooli. Muita liimoja ja kemikaaleja löytyy kemianurkkauksen kaapeista
  • Kiinnikkeitä kuten ruuveja, muttereita, pultteja, teippejä, rautalankaa, y.m.
  • Mittausvälineistöä, teräsviivaimista digitaalisiin työntömittoihin

Tämän lisäksi työstöhuoneesta ja varastosta löytyy erilaisia puu-, metalli- ja muovimateriaaleja satunnaisia tai vähäisiä määriä. Tällä hetkellä tavaraa on enemmän kuin ehditään käyttää, eli erikseen merkitsemättömän materiaalin käyttö on hyvin vapaata eikä vaadi erillistä lupaa.