Tilan esittely

Tilan käyntiosoite

Huom, Hacklab on muuttanut loppuvuonna 2014!
Lokakuun lopusta lähtien uusi osoitteemme on Takkatie 18, Pitäjänmäki, Helsinki. Tilassa tehdään remonttia, tavarat eivät ole paikallaan, työvälineet eivät toimintakäytössä ja viikkotoiminnassa on kaikenlaisia poikkeuksia. Toiminta vakiintunee vuoden 2015 ensimmäisen kuukausien jälkeen. Tällä sivulla olevat tiedot ovat suuntaa antavia. Loppuvuodesta 2014 tilassa alkoi olla jo sen verran järjestystä, että varsinainen työskentely oli jo mahdollista rajoitetusti.

Helsinki Hacklabin katuosoite on Takkatie 18, käyntiovi talon takana. (Kartta, Reittiopas).


Näytä isommalla kartalla

Joka tiistai klo 17 eteenpäin kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita tutustumaan tilaan ja viettämään aikaa muiden hacklabilaisten kanssa. Muuna aikana tila on tilanmaksajien käytössä jos mitään erityisiä tapahtumia ei ole järjestetty. Tiistai-illat ovat myös hyvä hetki yhdistyksen toiminnasta ja mahdollisesta jäsenyydestä kiinnostuneille tulla vierailemaan tiloihin.

Huom! Tiloissa ei käytetä kenkiä, joten ota mukaan sisätossut, villasukat, puputohvelit tms. kun tulet käymään.

Näkymä käytävältä olohuoneen suuntaanYhdistyksen tila on jaettu useampaan osaan: oleskelutilaan, avainjäsenten omien tavaroiden varastonurkkaan, hiljaisen työn huoneeseen, elektroniikkahuoneeseen, puutyöhuoneeseen, kemian nurkkaan sekä myöhemmin rakennettavaan metallityöstöhuoneeseen. Lisäksi käytössä on oma WC ja suihku. Pyydämme huomioimaan, että vaikka sijaitsemme katutasossa, niin tila ei ole esteetön. Yksi huone on alivuokrattu osuuskunta Ell-i:lle.

Tilankäyttäjien laatikotHenkilökohtaisten tavaroiden varastohylly jäsenille, jotka maksavat kuukausimaksua omasta avaimesta tilaan

Puutyötilan pöytäPuutyötilasta löytyy mm.

  • Peruskäsityökaluja
  • Sähkötyökaluja kuten porat, ruuvinvääntimet, pylväsporakone, hiomakoneita ja pienoisporakoneta. Varaudu siihen, että et löydä pienoisteriä ehjinä…
  • Jiirisaha yläpöydällä
  • Sorvi ja jyrsin (vain käyttöluvan saanneille)
  • Kuumaliimapistooli. Muita liimoja ja kemikaaleja löytyy kemianurkkauksen kaapeista
  • Kiinnikkeitä kuten ruuveja, muttereita, pultteja, teippejä, rautalankaa, y.m.
  • Mittausvälineistöä, teräsviivaimista digitaalisiin työntömittoihin.

Tämän lisäksi työstöhuoneesta ja varastosta löytyy erilaisia puu-, metalli- ja muovimateriaaleja satunnaisia tai vähäisiä määriä. Tällä hetkellä tavaraa on enemmän kuin ehditään käyttää, eli erikseen merkitsemättömän materiaalin käyttö on hyvin vapaata eikä vaadi erillistä lupaa.


 

Tietoja aiemmasta toiminnastamme

Koska uudet tilamme ovat vielä rakenteilla ja paikka muuttuu nopeasti, meillä on vähän kuvia nykyisestä tilastamme.

Helsinki Hacklabin aiempi sijainti (lokakuuhun 2014 asti) oli Helsingin Vallilassa, osoitteessa Nilsiänkatu 10-14 B, 2 krs. Yhdistyksen käytössä oli tuolloin n. 100 neliön tila, jossa 5 huonetta ja varasto.

Oleskelutila

Tarkoitettu yleiseen seurusteluun ja hengailuun. Sohville on mukava istua turisemaan viimeisimmistä projekteista tai tutustumaan Hacklabin kirjaston valikoimaan.  Huoneesta löytyy myös toimistotarvikkeita, IRC-näyttö, lehtiä (mm. Skrolli), videotykki sekä pari tussitaulua.

Elektroniikkahuone

Jäseniä elektroniikkahuoneessaTämä huone on tarkoitettu kaikenlaiseen elektroniikkatyöskentelyyn. Tila on varustettu lahjoituksena saaduilla sekä jäsenten yleiseen käyttöön tuomilla laitteilla. Kahdella sähkötyöpöydällä on useampi oskilloskooppi, juotosasema, kuumailmapuhallin sekä virtalähde. Vaativammalle harrastajalle löytyy mm. SMT-korjausasema, logiikka-analysaattori, spektrianalysaattori, 1kW DC-virtalähde ja mikroaaltotaajuuslaskuri.

Olemme muuttaneet tilassa olleen suihku/WC-tilan piirilevyjen syövytystilaksi. Turvallisuustekijät on otettu huomioon, piirilevyjen ja kemikaalien käsittelyä varten on hankittu tarvittavat suojavarusteet ja silmähuuhtelupullo. Yhdistyksellä on oma UV-valolaatikko piirilevyjen valotusta varten.

Rakentelu- ja työstöhuone

Työstöhuone on suunniteltu kokoonpanoon ja pieniin puu- ja muovitöihin. Varusteisiin kuuluu laaja valikoima erilaisia työkaluja ruuvimeisseleistä pylväsporakoneeseen ja vannesahaan.

Laser- ja tulostinhuone

Työskentelytila ohjelmointia, 3D-tulostamista, nettisurfailua tai lukemista varten. Tilassa on muutama yleisessä käytössä oleva tietokone, lasertulostimia ja vapaata pöytätilaa projekteja varten. Tila on toistaiseksi mylläyksen alla ja pääsee tehokäyttöön vasta uudelleenjärjestelyjen jälkeen. Laserkaiverrin on toistaiseksi huollettavana.

Varasto (yhteiset tavarat)

Tilassa olevassa n. 15 neliön varastossa on tarjolla säilytystilan lisäksi lahjoituksena saatuja materiaaleja (puuta, muovia, metallia ym.); mekaniikan, pneumatiikan ja sähkölaitteiden osia; kaapeleita, liittimiä ym.

 

henkilökohtaisten tavaroiden varasto ja HAM-nurkka

Kuvia muovilaatikoista hyllyssä.

Perähuoneen varastohyllyssä on varattu säilytystilaa omille projekteille, kunhan ne ovat standardimallisissa muovilaatikoissa. Yhdistyksellä on myynnissä läpinäkyviä SmartStore Classic 15 laatikoita, mutta niitä voi hankkia myös itse.

 

Samaan huoneeseen valmistuu myöhemmin myös radioamatöörinurkkaus.

 

Vieläkin varhaisempia kuvia toiminnasta

RepRap Mendel 3D Tulostin

Mikropiiri joka pyörittää peliä oskiloskoopilla (ei kuvassa) vastuksista rakennetun digitaali-analogi muuntimen kautta.Kiinnostuitko? Katso liittymisohjeet yhdistyksen jäseneksi ja tilankäyttäjäksi Liity jäseneksi-sivulta.