Tilan esittely

Helsinki Hacklab sijaitsee Helsingin Vallilassa, osoitteessa Nilsiänkatu 10-14 B, 2 krs. Yhdistyksen käytössä on n. 100 neliön tila,  jossa on 5 huonetta ja varasto. WC- ja keittötilat löytyvät käytävältä ja ovat kiinteistön yhteiskäytössä.

Joka tiistai klo 17 eteenpäin kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita tutustumaan tilaan ja viettämään aikaa muiden hacklabilaisten kanssa. Muuna aikana tila on tilanmaksajien käytössä jos mitään erityisiä tapahtumia ei ole järjestetty.

Yhdistyksen tila on jaettu useampaan osaan:

Oleskelutila

Tarkoitettu yleiseen seurusteluun ja hengailuun. Sohville on mukava istua turisemaan viimeisimmistä projekteista tai tutustumaan Hacklabin kirjaston valikoimaan.  Huoneesta löytyy myös tilankäyttäjille varattua säilytystilaa sekä lehtiä, videotykki sekä pari tussitaulua.

Elektroniikkahuone

Tämä huone on tarkoitettu kaikenlaiseen elektroniikkatyöskentelyyn. Tila on varustettu lahjoituksena saaduilla sekä jäsenten yleiseen käyttöön tuomilla laitteilla. Kahdella sähkötyöpöydällä on useampi oskilloskooppi, juotosasema, sekä virtalähde. Vaativammalle harrastajalle löytyy mm. SMT-korjausasema, logiikka-analysaattori, spektrianalysaattori, 1kW DC-virtalähde ja mikroaaltotaajuuslaskuri.

Olemme muuttaneet tilassa olleen suihku/WC-tilan piirilevyjen syövytystilaksi. Turvallisuustekijät on otettu huomioon, piirilevyjen ja kemikaalien käsittelyä varten on hankittu tarvittavat suojavarusteet ja silmähuuhtelupullo.

Rakentelu- ja työstöhuone

Työstöhuone on suunniteltu kokoonpanoon ja pieniin puu- ja muovitöihin. Varusteisiin kuuluu laaja valikoima erilaisia työkaluja ruuvimeisseleistä pylväsporakoneeseen ja vannesahaan.

Huoneen varusteluun kuuluu mm:

  • Peruskäsityökaluja (Ruuvimeisseleistä ja vasaroista erilaisiin pihteihin, peltisaksiin ja japanilaisiin käsisahoihin)
  • Sähkötyökaluja kuten porat, ruuvinvääntimet, vannesaha, kuviosaha, pylväsporakoneita (iso ja pienempi piirilevyporaamiseen), hiomakoneita, kulmahiomakone ja pienoisporakoneita.
  • Kuumatyökaluja, kuten kuumailmapuhallin, kuumaliimapistooli, ja siirrettävä keittolevy
  • Kompressori ja paineilmatyökaluja
  • Kiinnikkeitä kuten ruuveja, muttereita, pultteja, teippejä, rautalankaa, y.m.
  • Mittausvälineistöä, teräsviivaimista digitaalisiin työntömittoihin ja milligrammavaakoihin.

Tämän lisäksi työstöhuoneesta ja varastosta löytyy erilaista puu, metalli ja muovilevyjä ja palasia vähäisiä määriä.  Jäsenet voivat joskus tehdä yhteishankintoja materiaalien osalta mutta pääsääntöisesti kuitenkin materiaalit projekteihin hankitaan itse.

Tietokone- ja musiikkihuone

Työskentelytila ohjelmointia, nettisurfailua tai lukemista varten. Tilassa on muutama yleisessä käytössä oleva tietokone ja vapaata pöytätilaa projekteja varten, sekä pari syntikkaa, miksereitä, mikrofoneja ja äänentoistoa.

Varasto

Tilassa olevassa n. 15 neliön varastossa on tarjolla säilytystilan lisäksi lahjoituksena saatuja materiaaleja (puuta, muovia, metallia ym.); mekaniikan, pneumatiikan ja sähkölaitteiden osia; kaapeleita, liittimiä ym.


Muita kuvia

RepRap Mendel 3D Tulostin

Mikropiiri joka pyörittää peliä oskiloskoopilla (ei kuvassa) vastuksista rakennetun digitaali-analogi muuntimen kautta.Kiinnostuitko? Katso liittymisohjeet yhdistyksen jäseneksi ja tilankäyttäjäksi Liity jäseneksi-sivulta.