Liity Jäseneksi

Liity Jäseneksi

Voidaksesi käyttää työtilan välineistöä, koneita ja työkaluja, sinun tulee olla yhdistyksen jäsen. Tilaan tutustuminen tiistaisin ja joihinkin tapahtumiin osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä.

Helsinki Hacklabin jäseneksi voi liittyä täyttämällä tiedot jäsenhakemukseen. Jokaisen jäseneksi liittyvän on hyväksyttävä yhdistyksen säännöt.

Jäsenhakemus käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa ja tuloksesta ilmoitetaan meilitse. Tili- ja viitenumerot jäsenmaksua varten lähetetään erillisessä meilissä hyväksymisen jälkeen.

Jäsenyys oikeuttaa käymään työtilassa ja käyttämään työvälineitä, jotka eivät vaadi erikseen mainittua koulutusta tai käyttöluvan hakemista. Tiistaiden lisäksi työtilassa voi osallistua suurimpaan osaan erilaisia koulutus- ja tapahtumapäiviä, joita on tavallisesti torstaisin. Muina päivinä pääsy tilaan voi olla mahdollista, jos joku avainjäsen haluaa päästää sinut sisään.

Jäsenmaksu

Yhdistyksen jäsenmaksu on 42 € kalenterivuodessa.

Lasku jäsenmaksusta lähetetään kaikille jäsenille tammikuussa hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Uusille jäsenille kuluvan vuoden lasku lähtee heti, kun jäsenhakemus on hyväksytty. Mikäli hakemus on lähetetty vuoden viimeisenä neljänneksenä, laskua loppuvuoden jäsenyydelle ei lähetetä. Muutokset yhteystiedoissasi voit lähettää hallitukselle.

Yksityishenkilö, yhdistys, tai yritys voi myös liittyä tukijäseneksi, jonka jäsenmaksu on vähintään 100 € vuodessa.

Pelkästään jäsenmaksua maksavilla on pääsy tilaan noin kerran viikossa pidettävän viikkotapaamisen yhteydessä, jolloin voi myös ottaa kavereita mukaan tutustumaan toimintaan, sekä tietysti tilassa järjestettäviin muihin julkisiin tapahtumiin.

Jos koet toimintamme tärkeäksi tai haluat olla mukana tukemassa yhdistyksen toiminnan jatkuvuutta, suosittelemme pohtimaan avainjäsenyyttä.

Avainjäseneksi hakeminen

Avainjäsenet mahdollistavat yhdistyksen työtilan olemassaolon. Ilman heitä emme pystyisi maksamaan työtilamme vuokraa. Kiitoksena tästä suuresta avusta, avainjäsenille myönnetään etuna pääsy tilaan koska tahansa, sekä omaa hyllytilaa projekteille ja työkaluille.

Omasta avaimesta tilaan peritään erillinen kuukausittainen avainjäsenmaksu, joilla katetaan suurin osa yhdistyksen toiminnan kuluista. Yhdistyksen jäsenyys ei velvoita maksamaan avainjäsenksua. Avainjäsenet valitsee hallitus paikan päällä tehtävän esittäytymisen perusteella, ja on siksi suotavaa vierailla labilla ainakin muutamia kertoja ennen avainjäeneksi ryhtymistä, jotta hallitus oppii tuntemaan hakijan – ja ihan jo siksi, että hakijalle tulee tutuksi itse työpaja ja sen työvälineet.

Avainjäsenmaksu on 40 € kuukaudessa, ja siitä voi ehdottaa alennusta aina 20 € kuukausimaksuun asti (esimerkiksi opiskelun, työttömyyden, eläkkeellä olon tai muun elämäntilanteen vuoksi). Hallitus ei vaadi hakijalta sen kummempia selvityksiä alennuksen hakemisen syistä, eikä niitä ole pakko kertoa hakemuksessa.

Lue lisää avainjäsenyydestä ja yhdistyksen taloudesta omalta sivultaan. Avainjäseneksi haetaan haastattelun kautta kalenteriin ilmoitettuina ajankohtina (Apply for a key -tapahtumat), eikä lomakkeita tarvitse täytellä. Teemme sinulle oman avainlätkän, ja sellaisen saa tavallisesti heti onnistuneen haastattelun päätteeksi. Tällä tavoin toimimalla hakemuksesi tulee käsiteltyä varmemmin ja saamme toimitettua avaimen helpommin perille.

Työtilassa on tavaroiden järjestelyn ja säilytyksen helpottamiseksi valittu kaikille yhteinen laatikkotyyppi. Avainjäsenten tavarat tulee säilyttää omalla nimellä ja yhteystiedoilla varustetuissa, läpinäkyvissä Orthexin/Hammarplastin SmartStore15-laatikoissa. Väärän kokoiset, väärään paikkaan sijoitetut tai puutteellisesti merkityt laatikot ovat vaarassa mennä sekaisin yhteisten tavaroiden kanssa tai niiden sisältö joutua jätteiden sekaan. Laatikkoon mahtumattomien projektien säilytyksestä tulee neuvotella hallituksen kanssa.

Avainlätkästä ei peritä erillistä maksua tai panttia, mutta hukkuneen avainlätkän uusiminen maksaa 10 €.

Jäsenrekisteri

Helsinki Hacklab ylläpitää jäsenistään rekisteriä maksu- ja jäsenasioiden hoitamista varten, jonka rekisteriseloste löytyy täältä.