Nilsiänkadun vanha tila

Nilsiänkadun vanha tila

Kuvia aiemmasta toiminnastamme

Helsinki Hacklabin aiempi sijainti (lokakuuhun 2014 asti) oli Helsingin Vallilassa, osoitteessa Nilsiänkatu 10-14 B, 2 krs. Yhdistyksen käytössä oli tuolloin n. 100 neliön tila, jossa 5 huonetta ja varasto.

Näkymä
Bonkkivaraston tilanne toukokuun 2014 puolivälissä

Oleskelutila

Oleskelutila vuonna 2011, jolloin sisällä oli vielä jonkinlainen järjestys

Tarkoitettu yleiseen seurusteluun ja hengailuun. Sohville on mukava istua turisemaan viimeisimmistä projekteista tai tutustumaan Hacklabin kirjaston valikoimaan.  Huoneesta löytyi myös toimistotarvikkeita, IRC-näyttö, lehtiä (mm. Skrolli), videotykki sekä pari tussitaulua.

Elektroniikkahuone

Jäseniä elektroniikkahuoneessa
Ruuhkaisa elektroniikkahuone

Tämä huone oli tarkoitettu kaikenlaiseen elektroniikkatyöskentelyyn. Tila varusteltiin lahjoituksena saaduilla sekä jäsenten yleiseen käyttöön tuomilla laitteilla. Kahdella sähkötyöpöydällä oli useampi oskilloskooppi, juotosasema, kuumailmapuhallin sekä virtalähde. Vaativammalle harrastajalle löytyi mm. SMT-korjausasema, logiikka-analysaattori, 1kW DC-virtalähde ja mikroaaltotaajuuslaskuri.

Olimme muuttaneet tilassa olleen suihku/WC-tilan piirilevyjen syövytystilaksi. Turvallisuustekijät oli otettu huomioon, piirilevyjen ja kemikaalien käsittelyä varten oli hankittu tarvittavat suojavarusteet ja silmähuuhtelupullo. Yhdistyksellä oli jo tuolloin oma UV-valolaatikko piirilevyjen valotusta varten.

Rakentelu- ja työstöhuone

Työstöhuone suunniteltiin rakennelmien kokoonpanoon ja pieniin puu- ja muovitöihin. Varusteisiin kuuluu laaja valikoima erilaisia työkaluja ruuvimeisseleistä pylväsporakoneeseen ja vannesahaan (meni rikki liian usein ja hävitettiin).

Laser- ja tulostinhuone

Työskentelytila ohjelmointia, 3D-tulostamista, nettisurfailua tai lukemista varten. Tilassa oli muutama yleisessä käytössä oleva tietokone, lasertulostimia ja vapaata pöytätilaa projekteja varten. Tila oli usein mylläyksen alla eikä oikein päässyt useinkaan tehokäyttöön.

Varasto (yhteiset tavarat)

Tilassa olevassa n. 15 neliön varastossa oli tarjolla säilytystilan lisäksi lahjoituksena saatuja materiaaleja (puuta, muovia, metallia ym.); mekaniikan, pneumatiikan ja sähkölaitteiden osia; kaapeleita, liittimiä ym.

 

henkilökohtaisten tavaroiden varasto ja HAM-nurkka

Kuvia muovilaatikoista hyllyssä.

Perähuoneen varastohyllyssä varattiin viimeisinä vuosina säilytystilaa omille projekteille. Vaatimus oli säilyttää projektit standardimallisissa muovilaatikoissa. Yhdistys myi läpinäkyviä SmartStore Classic 15 -laatikoita, ja niitä saatoi hankkia myös itse.

 

Samaan huoneeseen piti myöhemmin valmistua myös radioamatöörinurkkaus, mutta muutto Pitäjänmäkeen tapahtui ennen sitä.

 

Vieläkin varhaisempia kuvia toiminnasta

RepRap Mendel 3D Tulostin, “Torsti”. Yhdistyksen ensimmäinen 3D-tulostin
Mikropiiri joka pyörittää peliä oskiloskoopilla (ei kuvassa) vastuksista rakennetun digitaali-analogi muuntimen kautta.

2010

Kuvia tilasta pian muuton jälkeen. Tässä vaiheessa oli siistiä ja avaraa, eikä kokolattiamatto vielä vaikuttanut virheeltä…Ja sitäkin vanhempaa

20100821_zupa_varasto2_512x768
Kuva Nilsiänkadulta, kesä 2010

Yhdistys kokoontui perustamisaikanaan mm. taidetila Ptarmiganissa, Hub Helsingissä, kirjastoissa ja vaikka missä. Lue lisää historiikistamme.

Kiinnostuitko? Katso liittymisohjeet yhdistyksen jäseneksi ja tilankäyttäjäksi Liity jäseneksi-sivulta.