Työtila Takkatie 18

Työtila Takkatie 18

Tilan Esittely

2021 kesän tilanne: katso aina ajankohtaiset poikkeukset blogin puolelta etusivulla – teemme myös muutostöitä työtilassa ja osa huoneista ei ole käytettävissä

Helsinki Hacklabin katuosoite on Takkatie 18, käyntiovi talon takana. (Kartta, Reittiopas).


View Larger Map


Näytä isommalla kartalla: OpenStreetMap

Joka tiistai klo 17:00 eteenpäin kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita tutustumaan tilaan ja viettämään aikaa muiden hacklabilaisten kanssa. Muuna aikana tila on tilanmaksajien käytössä jos mitään erityisiä tapahtumia ei ole järjestetty. Tiistai-illat ovat myös hyvä hetki yhdistyksen toiminnasta ja mahdollisesta jäsenyydestä kiinnostuneille tulla vierailemaan tiloihin.

Pidetään tila siistinä

Tiloissa vältetään ulkokenkien käyttöä vuodenajasta riippuen.

Varsinkin syksyllä, talvella ja keväällä ota mukaan sisätossut, tennarit, reinot, crocsit, puputohvelit tms. kun tulet käymään.

Näkymä käytävältä olohuoneen suuntaanYhdistyksen tila on jaettu useampaan osaan: oleskelutilaan, avainjäsenten omien tavaroiden varastonurkkaan, hiljaisen työn huoneeseen, elektroniikkahuoneeseen, puutyöhuoneeseen, kemian nurkkaan (ei käytössä tällä hetkellä, rakennetaan uudestaan), varastoon sekä kahteen metallityöstöhuoneeseen. Lisäksi käytössä on oma WC ja suihku.

Pyydämme huomioimaan, että vaikka sijaitsemme katutasossa, niin tila ei ole täysin esteetön.

 

Tilankäyttäjien laatikotHenkilökohtaisten tavaroiden varastohylly jäsenille, jotka maksavat kuukausimaksua omasta avaimesta tilaan. Lue lisää tavaroiden säilyttämisestä.

20160127_eletila_esittelykuvaElektroniikkahuoneesta löytyy mm. oskilloskooppeja, labravirtalähteitä, yleismittareita ja muita laitteita.

Lisäksi meillä on iso kokoelma enemmän tai vähemmän käyttökelpoisia komponentteja, joita saa käyttää vapaasti.

Puutyötilasta löytyy (tai saattaa löytyä) mm.

 • Peruskäsityökaluja
 • Vannesaha
 • Pylväsporakone
 • Sähkötyökaluja kuten porat, kuviosahat, ruuvinvääntimet, hiomakoneita ja pienoisporakone. Varaudu siihen, että et löydä pienoisteriä ehjinä…
 • Jiirisaha yläpöydällä
 • Höyläpenkkejä ja työtasoja
 • Liimapuristimia
 • Sorvi ja käsijyrsimiä, kysy käyttölupaa ja koulutusta!
 • Kuumaliimapistooli. Muita liimoja ja kemikaaleja löytyy kemianurkkauksen kaapeista
 • Kiinnikkeitä kuten ruuveja, muttereita, pultteja, teippejä, rautalankaa, y.m.
 • Mittausvälineistöä, teräsviivaimista digitaalisiin työntömittoihin

Tämän lisäksi työstöhuoneesta ja varastosta löytyy erilaisia puu-, metalli- ja muovimateriaaleja satunnaisia tai vähäisiä määriä. Tällä hetkellä tavaraa on enemmän kuin ehditään käyttää, eli erikseen merkitsemättömän materiaalin käyttö on hyvin vapaata eikä vaadi erillistä lupaa.

Metallityötiloja on kaksi: kipinöivään ja silppuavaan työskentelyyn sekä oma huone koneistukselle ja sorvaamiselle.