Työtila Takkatie 18

Työtila Takkatie 18

Tilan Esittely

Helsinki Hacklabin katuosoite on Takkatie 18, käyntiovi talon takana. (Kartta, Reittiopas).


View Larger Map


Näytä isommalla kartalla: OpenStreetMap

Joka tiistai klo 17:00 eteenpäin kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita tutustumaan tilaan ja viettämään aikaa muiden hacklabilaisten kanssa. Muuna aikana tila on tilanmaksajien käytössä jos mitään erityisiä tapahtumia ei ole järjestetty. Tiistai-illat ovat myös hyvä hetki yhdistyksen toiminnasta ja mahdollisesta jäsenyydestä kiinnostuneille tulla vierailemaan tiloihin.

Pidetään tila siistinä

Varsinkin syksyllä, talvella ja keväällä ota mukaan sisätossut, tennarit, crocsit tms. kun tulet käymään. Lattialla saattaa olla metallilastuja, puupurua, roskaa ja muuta ikävää, joiden yli ei kannata kävellä sukilla. Avainjäsenillä saa olla eteisessä säilytyksessä omat sisäkengät, mikäli niille löytyy tilaa, eivätkä ne vaikuta täysin hylätyn näköisiltä. Yleisesti tila pidetään siistinä jäsenten kesken, ja jokaisen odotetaan pitävän oma työpiste puhtaana työn lopettamisen jälkeen.

Mitä tilasta löytyy?

Yhdistyksen tila on jaettu useampaan osaan: oleskelutilaan, avainjäsenten omien tavaroiden varastonurkkaan, hiljaisen työn huoneeseen, elektroniikkahuoneeseen, puutyöhuoneeseen, kemian nurkkaan (ei käytössä tällä hetkellä, rakennetaan uudestaan), varastoon sekä kahteen metallityöstöhuoneeseen. Lisäksi käytössä on omat WC-tilat. Pyydämme huomioimaan, että sijaitsemme kellaritasossa, eikä tila ei ole täysin esteetön.

Työtilasta löytyy kattava valikoima erilaisia elektroniikan, puutöiden, metallitöiden ja muiden työskentelymenetelmien välineistöä ja materiaaleja. Laitteistoa saa käyttää yhdistyksen jäseneksi hyväksytyt henkilöt. Henkilökohtaisille tavaroille on säilytystilaa varattuna vain avainjäsenille.

Elektroniikkatilasta löytyy laaja kokoelma enemmän tai vähemmän käyttökelpoisia komponentteja, joita saa käyttää vapaasti, kunhan osat päätyvät käyttöön eikä varastointiin. Puu- ja metallityötilan varustelu vaihtelee vuodesta toiseen, mutta molemmat huoneet sisältävät tärkeimmät keskeiset työvälineet, kuten pora-, katkaisu- ja hiomakoneet. Lisäksi työtilassa on lukuisia pieniä käsityökaluja, rakentelun ja askartelun välineistöä, perustyökaluja, tarvikkeita ja muuta tavaraa moneen eri tarkoitukseen. Yhteiseen käyttöön jaettu tavara on vapaassa käytössä kaikkien jäsenten kesken ja tilassa on paljon ilmaisia materiaaleja, jämäpaloja ja komponentteja.