Liity Jäseneksi

Helsinki Hacklabin jäseneksi voi liittyä lähettämällä vapaamuotoisen jäsenhakemuksen osoitteeseen:
(hallituksen meiliosoite)
Jäsenhakemuksessa tulisi olla seuraavat tiedot:

 • Nimi
 • Sähköpostiosoite
 • Kotipaikkakunta
 • Haluatko liittyä:
  • Ainoastaan jäseneksi;
   • Jäsenmaksu 28 € / vuosi.
   • Tilankäyttöoikeus viikkotapaamisissa.
  • Jäseneksi ja tilankäyttäjäksi;
   • Jäsenmaksu 28 € / vuosi + tilankäyttömaksu 20 - 40 € / kuukausi, riippuen siitä millainen alennus neuvotellaan.
   • Tilankäyttöoikeus koska tahansa.
 • Maininta siitä, että hyväksyt Helsinki Hacklab ry:n säännöt

Jäsenhakemus käsitellään seuraavassa hallituksen kokouksessa ja tuloksesta ilmoitetaan meilitse. Tili- ja viitenumerot jäsenmaksua ja mahdollista tilankäyttömaksua varten lähetetään erillisessä meilissä hyväksymisen jälkeen. Voit myös kertoa hakemuksessasi samalla itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi.

Jäsenmaksu

Yhdistyksen jäsenmaksu on 28 € vuodessa.

Yksityishenkilö, yhdistys, tai yritys voi myös liittyä tukijäseneksi, jonka jäsenmaksu on vähintään 100 € vuodessa.

Tilankäyttömaksu

Tilan käytöstä peritään erillinen kuukausittainen tilankäyttömaksu joka kattaa tilan vuokran ja sen kulut. Yhdistyksen jäsenyys ei velvoita maksamaan tilankäyttömaksua. Tilankäyttäjät valitsee hallitus hakemusten perusteella, ja on siksi suotavaa vierailla labilla useamman kerran ennen tilankäyttäjäksi ryhtymistä, jotta hallitus oppii tuntemaan hakemuksen lähettäjän.

Tilankäyttömaksu on 40 € kuukaudessa, ja siitä voidaan anoa alennusta aina 20 € kuukausimaksuun asti (esimerkiksi opiskelun, työttömyyden, eläkkeellä olon tai muun elämäntilanteen vuoksi). Hallitus ei vaadi hakijalta sen kummempia selvityksiä alennuksen hakemisen syistä.

Tilan käytöstä maksavilla on pääsy tilaan koska tahansa (oman avaimen voi saada noin kuukauden koeajan jälkeen), sekä omaa hyllytilaa projekteilleen ja työkaluilleen. Projektilaatikkona hyväksytään joko Orthexin/Hammarplastin SmartStore15-laatikko tai muutoin identtinen läpinäkyvä muovilaatiikko, jossa on omistajan nimi. Väärän kokoiset, väärään paikkaan sijoitetut tai puutteellisesti merkityt laatikot ovat vaarassa mennä sekaisin yhteisten tavaroiden kanssa tai niiden sisältö joutua jätteiden sekaan. Laatikkoon mahtumattomien projektien säilytyksestä tulee neuvotella hallituksen kanssa.

Halutessasi alkaa maksaa tilankäyttömaksua lähetä tästä pyyntö sähköpostilla hallitus at helsinki piste hacklab piste fi -osoitteeseen, jossa ilmoitat haluavasi tilanavaimet, jonka jälkeen hallitus valmistelee sinulle oman avainlätkän. Avaintilauksessa kuluu tavallisesti useampi päivä.

Pelkästään jäsenmaksua maksavilla on pääsy tilaan noin kerran viikossa pidettävän viikkotapaamisen yhteydessä, jolloin voi myös ottaa kavereita mukaan tutustumaan toimintaan, sekä tietysti tilassa järjestettäviin julkisiin tapahtumiin.

Avainlätkästä ei peritä erillistä maksua tai panttia, mutta hukkuneen avainlätkän uusiminen maksaa 10 €.

Tutustu tilaan Tilan esittely-sivulla.

Jäsenrekisteri

Helsinki Hacklab ylläpitää jäsenistään rekisteriä maksu- ja jäsenasioiden hoitamista varten, jonka rekisteriseloste löytyy täältä.