Yhteystiedot

Tilan käyntiosoite

Huom, Hacklab muuttaa loppuvuonna 2014!
Lokakuun lopusta lähtien uusi osoitteemme on Takkatie 18, Pitäjänmäki, Helsinki. Loppuvuoden tilanne elää jatkuvasti: tilassa tehdään remonttia, tavarat eivät ole paikallaan, työvälineet eivät toimintakäytössä ja viikkotoiminnassa on kaikenlaisia poikkeuksia. Toiminta vakiintunee vuoden 2015 alusta eteenpäin.

Helsinki Hacklabin katuosoite on Takkatie 18, käyntiovi talon takana. (Kartta, Reittiopas).


Näytä isommalla kartalla

Käytiovemme johtaa suoraan tilaan, joten koputtamalla pääsee sisään, kunhan joku vain on paikalla. Yhdistyksen puhelinnumero on 045 209 2929, johon voi soittaa tarvittaessa. Puhelin sijaitsee yhdistyksen tiloissa ja siihen vastaa kuka ensimmäisenä kerkeää. Jos ns. gatekeeper (aka ovipeikko) sattuu vastaamaan puhelimeen, saattaa olla että joudut lahjomaan hänet pizzalla päästäksesi sisään.

Useat aktiivit ja hallituksen jäsenet ovat myös lähes aina tavoitettavissa IRC-kanavalla #helsinkihacklab @ IRCnet. Suomen hackerspaceilla on myös yhteinen kanava #hacklab.fi @ IRCnet jota kannattaa käyttää kysymyksien esittämiseen laajemmin. Jos IRC ei ole tuttu kommunikointiväline niin helpoin tie kanavalle löytyy webclientin avulla. Vähemmän kiireisten asioiden kanssa yhdistykseen voi ottaa yhteyttä kaikkien Suomen Hacklabien yhteisen verkkokeskustelusivun avulla.

Tilaan tutustuminen

Hacklab järjestää joka tiistai avoimen jäsenillan jonne saa kuka tahansa tulla tutustumaan toimintaamme, ei siis tarvitse olla jäsen päästäkseen sisälle toimintaan, tule ensin tutustumaan! Tervetuloa tiistaisin viiden jälkeen nilsiänkadulle (kts. yhteystiedot yllä). Ja muista ottaa kaverisikin mukaan! Poikkeustilanteista jolloin labi ei ole auki tiedotetaan ja voit tarvittaessa tarkastaa ne kätevästi myös kalenteristamme.

Ikäraja Ja TURVALLISUUS

Läbillä ei ole ikärajaa, mutta lapsia tuodessa on syytä huomioida pari asiaa. Päätoimisesti labin toiminta ei ole ohjattua (poikkeuksena esimerkiksi kurssit), vaan kaikki tekevät projektejaan itsenäisesti ja yhdessä opiskellen. Tiloissa on paljon erilaisia potentiaalisesti vaarallisia työkaluja ja monet niistä ovat sähkökäyttöisiä ja ammattikäyttöön tarkoitettuja. Niitä ei tule käyttää ilman asianmukaista osaamista, tarvittaessa kysy aina muilta neuvoa. Pieniä naarmuja ja kolhuja on toki sattunut, mutta mitään vakavaa ei ole toistaiseksi tapahtunut, eikä toivota tapahtuvan.

Tilan säännöt voit lukea tästä sekä Hacklabin turvallisuusohjeisiin voit tutustua täältä.

Hallituksen yhteystiedot

Kaikissa yhdistyksen toimintaan liittyvissä asioissa suosittelemme olemaan yhteydessä yhdistyksen hallitukseen. Helpoiten ja nopeiten yhdistyksen hallitukseen saa yhteyden sähköpostiosoitteesta hallitus at helsinki piste hacklab piste fi. Viesti ohjautuu kaikille hallituksen jäsenille.