Dokumentointikamera

Dokumentointikamera

Läbille on hankittu Flickr-tiliin yhdistetty kamera, jonka avulla kuvat ilmestyvät automaattisesti nettiin pian kuvan ottamisen jälkeen wlan-yhteydellä. Kuvaajan ei tarvitse siis huolehtia kuvien siirrosta, julkaisemisesta ja linkittämisestä, vaan pelkästään napin painamisesta. Aikaa ei myöskään kulu turhaan parhaiden otosten valintaan, sillä kaikki kuvat tulevat heti näkyville.

Kuvien ottaminen on toivottavaa ja sallittua kaikille läbillä kävijöille! Kamera on pudotuksen kestävä eikä sitä saa helposti rikki.

Uusi läbikamera ja wlan-muistikortti

Välitön julkaiseminen tarkoittaa myös sitä, että kameran käyttäjän on tunnettava vastuunsa: läbillä ei ole erityisiä sääntöjä valokuvaamista koskien, mutta paikalle tulevien henkilöiden on ainakin varauduttava siihen, että joku saattaa kuvata tilassa.

Kuvissa saa tietysti näkyä edelleen ihmisiä, mutta dokumentointikameran kanssa on hyvä keskittyä varsinkin esineiden ja projektien kuvaamiseen, jotta mahdollisia ikäviä tilanteita ei tulisi. Tilanteesta riippuen kuvan voi ottaa vaikka kuvan kohteena olevien henkilöiden selän suunnasta. Henkilöt, jotka viettävät paljon aikaa läbillä, ovat tottuneempia tulla kuvatuksi tilassa, mutta satunnaisten vierailijoiden kohdalla luvan kysyminen on asiallista.

Kaikesta tästä huolimatta suurin vaara on edelleen se, että kuva jää vaan ottamatta.

Vihreä merkki kameran näytössä kertoo kuvan siirtymisestä

Kuvat alkavat siirtyä nettiin kun kameran vasemman alakulman merkki vaihtuu vihreän väriseksi. Tämä voi vaatia hetken verran odottelua, eli siirto ei tapahdu välittömästi kuvan ottamisen jälkeen.

Kamera löytyy omasta laatikostaan

Dokumentointikamera löytyy ainakin toistaiseksi omasta laatikostaan läbin tavarahyllystä.

Kiinnostuneet voivat lukea kamerajärjestelyn yksityiskohdista keskustelufoorumilla.

Comments are closed.