RepRap assyilla

RepRap assyilla

Hacklabständi Assemblyillä

Meidän ständillä Assembly-tapahtumassa on Helsinki Hacklabin RepRap (Mendel) nimeltään Torsti, ja Cupcake CNC (paeae.comilta lainassa), jotka ovat 3D-tulostimia. Ne syövät muovinauhaa (PLA tai ABS) ja pursottavat sen ohuena nauhana alustalle muodostaen kolmiulotteisia kappaleita. Laite voi siis päivittää itse itseään, ja sana RepRap tuleekin siitä, että laite pystyy replikoimaan, eli kopioimaan oleellisen osan itsestään. 3D-mallin voi tehdä melkein millä vaan ohjelmalla, kunhan sen saa STL-muotoon. Hyvinä esimerkkeinä OpenSCAD ja Blender jotka saa netistä ilmaiseksi. Ständillä voi nähdä livenä OpenScadilla mallinnettujen osien tulostusta ideasta toimivaksi esineeksi. Valmiita malleja löytyy tuhansittain netistä, Thingiverse on tarkoitukseen tehty sivusto pullollaan tulostusvalmiita malleja.

Linkit:

3 thoughts on “RepRap assyilla

  1. No Pari Cupcake CNC:tä on käytössä, ja tuon Mendelin osat ovatkin tulostettu yhtdellä niistä, mutta Torsti on ensimmäinen “RepRap” jonka tiedän jotensakin toimivan. Siihen pitää vain kiinnittää extruderi ja tulostusalusta, eli viikon sisään nähdään toimiiko. Assyilla on tosiaan tuo cupcake toiminnassa meidän ständillä.

  2. Voisikohan teidän kautta kysellä hieman tietoja keneltä kysellä Prusan muoviosia? Olisi espoossa/kirkkonummella parin kaverin kanssa tarkotus kasata yksi ja muoviosat on nyt hakusessa.

Comments are closed.

Comments are closed.