Vuoden 2013 ensimmäinen Hack-viikonloppu 12-13.1

Vuoden 2013 ensimmäinen Hack-viikonloppu 12-13.1

Scroll down for english summary.

“Helsinki Hacklab pitää joka kuukausi Hackviikonlopun jolloin kaikki jäsenet voivat tulla labille viikonlopuksi rakentelemaan omia projekteitaan, tai projekteja jonkin yhteisen teeman pohjalta. Labilla on joku ovia avaamassa lauantaina ja sunnuntaina ainakin klo 12-18. Myöhemmäksikin voi toki jäädä, ja jos on omat avaimet voi tietenkin tulla aikaisemminkin. Perheenjäseniä ja tuttavia voi halutessaan tuoda mukanaan”

Lauantain teemana “ATTiny ja Arduino”. ATTinyt ovat nimensä mukaisesti varsinaisissa Arduino-laudoissa käytettäviä ATMega-kontrollereita pienempiä sekä fyysisesti että ominaisuuksiltaan ja ennenkaikkea hinnaltaan. Ne sopivat erinomaisesti pieniin projekteihin ja sellaisiin projekteihin joissa paristokäytön takia virrankulutuksen hallinta on tärkeää.

Arduino-ympäristöön on saatavana laajennos jonka avulla myös ATTiny-kontrolloreita voi ohjelmoida Arduino-ympäristössä, aivan kaikki ominaisuudet eivät ole kaikissa tuettuja mutta tässä kuvassa esimerkiksi on ATTiny85 kontrolleri (oikealla oleva IC) jolle voidaan I2C:llä kertoa mihin asentoon mittari pitää ohjata, hintaa laudalle tulee muutama euro (jos omaa työtä ei lasketa).

Lauantain teemapäivänä käydään yhdessä läpi miten näitä käteviä pikku-kontrollereita voi Arduinossa ohjelmoida (myös Arduinon aivan alkeet voidaan kerrata mikäli jollakulla on pelko että ne eivät ole ihan hallussa) ja esitellään muutamia projekteja joita niillä on jo toteutettu.

Kiinasta tilattyja ATTiny85-levyjä koottuna.

Ja muutama kotitekoinen ATTiny85-levy, nämä itseasiassa vievät hiukan enemmän tilaa kuin DIP-paketissa oleva pelkkä kontrolleri mutta toisaalta tässä on ohjelmointiliitin ja kaikki muukin välttämätön kontrollerin tueksi tarvittava elektroniikka (ja tuikitärkeä ledi jota vilkuttaa) mukana.

ATTiny84 ohjaamassa LCD-merkkinäyttöä, tämä yksilö on nykyään loppusijoitettu Reaktorisimulaattori-projektiin näyttämään virtakiskojen (nimellisesti 5V ja 3.3V) todelliset jännitteet ja virrat.

English summary

“Helsinki Hacklab holds monthly Hackweekends, when all members can come to the Hacklab for the weekend to build their own projects, or get inspired by some common project theme. There’s someone to open doors at the lab at least from 12 to 18. You can of course stay longer if you want, and people with keys can come earlier. Family members and friends can be brought along, but the event is more focused on building things than presenting the lab for new people.”

On Saturday we will have an overview on how to program ATTiny series of microcontrollers (smaller! cheaper!) via the Arduino environment (taking advantage of the many libraries and other features that make code more portable and life easier in general).

 

Comments are closed.