Helsinki Hacklabilla on nyt tila!

Helsinki Hacklabilla on nyt tila!

Helsinki Hacklab – näkymä käytävältä

Helsinki Hacklab on vuokrannut noin 60 neliön tilan Nilsiänkatu 10:stä Vallilasta. Tilan avaimet saatiin tänään ja sisäänmuutto aloitettiin. Tilassa on kolme huonetta, varasto sekä huoneet yhdistävä käytävä.  Talossa on myös jaettuina tiloina keittiö, oleskelutila, kokoustiloja, WC:t ja suihkut.

Yleinen oleskelutila ja datailuhuone

Isoimmasta huoneesta tulee yhteinen oleskelu- ja datailutila.  Viereisestä huoneesta tulee elektroniikkapaja ja 3D-printtailuhuone, ja perimmäistä huonetta käytetään puu- ja metallityöstöön sekä muuhun äänekkääseen tai likaavaan työskentelyyn.  Huoneiden välissä on kipsilevyillä peitetyt ikkunat, mutta datailu- ja elektroniikkahuoneiden välissä oleva ikkuna otetaan esille.

Elektroniikkahuoneen laitteistoa

Tiloihin on tähän mennessä tuotu sekalaisten työkalujen ja elektroniikan lisäksi oskiloskooppeja, puolen tusinaa pöytäkonetta, kaiuttimet ja hifilaitteistoa, pylväsporakone, sekä kahvinkeitin ja pieni jääkaappi.  Edellisen vuokralaisen jäljiltä jääneet pöydät, tuolit ja hyllyt saimme ottaa käyttöön Hacklabissa.

Jotta tilan voi virallisesti vihkiä käyttöön, tulee tilassa tehdä vielä hieman remonttia ja saada tilalle vakuutus. Näillä näkymin tilan viralliset avajaiset pidetään kuun vaihteessa, niistä lisää piakkoin.

Puu- ja metallityöstöhuone

2 thoughts on “Helsinki Hacklabilla on nyt tila!

 1. Moikka,

  Onko teille mahdollista tuoda elektroniikkaosia korjattavaksi?
  Löytyis moottorisänkyyn kuuluva, releillä toimiva sähköboksi mikä pitäisi korjata ja noita ei enää valmisteta niin ei pysty uuttakaan hankkimaan..

  Ystävällisin Terveisin,
  Lauri Nevalainen

  1. Varsinaisesti Hacklab ei tarjoa mitään korjaus, tulostus tai muitakaan palveluita ulkopuolisille. Jäsenet voivat sääntöjen puitteissa tehdä läbillä mitä haluavat ja jos joku jäsen haluaa ottaa projektikseen jonkin asian korvausta vastaan tai vastikkeetta niin se on jäsenen oma asia.

   Paras tapa värvätä apua on tiistai-iltojen tapaamisissa.

Comments are closed.

Comments are closed.