Helsinki Hacklab MTV3 Kympin uutisissa

Helsinki Hacklab MTV3 Kympin uutisissa

Helsinki Hacklab oli 9.8.2011 MTV3:n Kymmenen uutisten jutussa jossa esiteltiin 3D-tulostusta. Esittelyssä olivat RepRap -projektin osittain itseään kopioiva Prusa Mendel -tulostin ja hieman kalliimpi mutta tarkempi Ultimaker -tulostin.

3D-tulostin toimii sulattamalla esimerkiksi PLA- tai ABS-muovia, ja asettamalla sitä alustalle taso kerrallaan tietokoneella mallinnettua 3D-kappaletta mukaillen. Lisää tietoa (englanniksi) Wikipediassa.  Vapaasti tulostettavia esineiä löytyy esimerkiksi Thingiverse sivustolta.

Kerhomme tulostimia voi tulla katsomaan Helsinki Hacklabille kerhoiltaan tiistaisin klo 17 eteenpäin. Seuraava kerhoilta on 16.8.2011 klo 17 alkaen osoitteessa Nilsiänkatu 10 B, Helsingin Vallilassa.

3D-tulostamisen lisäksi Helsinki Hacklabilla harrastetaan kaikenlaista rakentamista, muun muuassa elektroniikkaa, mekaniikkaa, robotiikkaa, puutöitä ja käsitöitä. Lisäksi järjestämme erilaisia aiheisiin liittyviä tapahtumia ja kursseja.  Olemme yhteisöllinen, ei-kaupallinen työpaja, jossa jäsenet pystyvät rakentelemaan projekteja ja oppimaan muilta. Esikuviamme ovat lukuisat nk. hackerspacet maailmalla.

Lisää tietoa Helsinki Hacklabista löytyy alasivulta Helsinki Hacklab ja kuvia tilasta on Tilan esittely -sivulla. Jos jäsenyys kiinnostaa, liittyä voi meilitse Liittymissivulta.  Liittymismaksua ei ole, vuosimaksu on 20€ vuodessa ja oikeuttaa viikottaisiin jäseniltoihin ja järjestettäviin tapahtumiin osallistumisen. Tilankäyttömaksulla 40 €/kuukausi saa oikeuden käyttää tilaa 24/7 ja säilytystilaa omille projekteille. Ennen liittymistä suosittelemme tutustumaan yhdistyksemme toimintaan tulemalla kerhoiltaan.


Comments are closed.