Ensimmäinen robottitapaaminen

Ensimmäinen robottitapaaminen

Seuraavan kerran lauantaina 18.2. klo 12, tervetuloa!

Lauantaina starttasi valmistautuminen kesän robottikisaan, kun opintopiirin ensimmäinen tapaaminen kokoontui tekemään suunnitelmia, vertailemaan moottoreita, jakamaan osaamista, kannustamaan muita osallistujia ja toteuttamaan projekteja. Ihan aluksi kerrattiin kisan säännöt, radan mittausuhteet ja parhaiten muistiin jääneet viritelmät. Koska kyseessä on yleisölaji, robottia suunnitellessa pitää huomioida myös vilkkuvat valot, äänet ja värit. Paikalle saapui sekä ensi kertaa kisaan osallistumiseen aikovia rakentelijoita että aiemmin kisaan osallistuneita.

Jari toi näytille mukanaan laatikollisen aiempia robottiprojektejaan, moottoreita ja muita irto-osia. Kesän kisa on tarkoitus taas järjestää ulkoilmassa, mikä asettaa joitakin rajoitteita suunnittelulle. Auringonvalon vuoksi infrapuna-anturien käyttöä ei voi suositella, ja viime kesän kisassa Tampereen etäohjattu robotti joutui tämän vuoksi käyttämään kamerassaan aurinkolaseja. Lauantaina saatiin aikaan pieni yhteistilaus akuista, latureista ja muista osista. Pisimmälle rakentamisessa ehti Heikkkin tiimi.

Jos kiinnostuit osallistumaan ja rakentamaan ehkä ensimmäinen robottisi, kirjoita tähän keskusteluun discoursessa, jossa ilmoitetaan seuraavat kokoontumiset.

Lisää kuvia tapaamisesta Flickrissä.

Comments are closed.