Metronäyttö läbille

Metronäyttö läbille

Läbin vanhemman metron laiturinäytön kaveriksi ilmestyi syyskuussa isompi aikataulunäyttö, joka oli palvellut Kampin aseman rullaportaiden yläpuolella viime vuosiin asti. Näyttö vapautui uuteen käyttöön Kampin aseman uudistustöiden yhteydessä. Näytöllä on yhteensä kuusi riviä tilaa tekstille verrattuna vanhan näytön kahteen riviin, mutta tämä näyttö ei ole laiturinäytön tapaan kuitenkaan kaksipuolinen. Kello on tässä mallissa osana samaa kokonaisuutta.

Metronäyttö irrotettuna alkuperäiseltä paikaltaan Kampissa

Vesa-Pekka/Depili ehti saada selvitettyä laitteen ohjaamisen ja käytön tekniikan alle viikossa näytön saapumisesta. Tekstin esittämistä varten näyttö osaa suoraan tehdä vieritettyä tekstiä, vilkkuvia viestejä ja muita tehosteita. Ohjelmiston takaisinmallinnuksessa käytettiin Ghidraa ja sarjaportin signaali jäljitettiin ohjauslevyltä. Protokollan kanssa keskustellaan Go-ohjelman avulla. Korjaaviksi tehtäviksi jää vielä mahdollinen kellon taustavalon vaihto, läpivientiliittimen vaihto, keskuskellolähettimen asennus ja tiivisteiden uusiminen. Vanha ohjelmisto on laitettu talteen ja eprommin kanssa on edetty nyt kokeiluihin uuden ohjelmiston siirtämiseksi alkuperäiselle ohjauselvylle.

Pikaratikan aloittaessa kohta liikennöinnin lähellä läbiä (Ravitien pysäkki), näyttö saattaa hyvinkin palautua vielä alkuperäiseen käyttöönsä, eli joukkoliikenteen aikataulujen esittämiseen. Asennuspaikkojen mahdollisiksi vaihtoehdoiksi on tähän mennessä mietitty sekä sisä- että ulkotiloja. Näyttö saattaa vierailla läbin mukana myös ensi vuoden tapahtumissa.

Kiitos vielä erityisesti Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenteelle ja muille siirto-operaation osallistuneille avusta näytön saamiseksi läbin kokoelmiin ja uusiin tuntemattomiin käyttötarkoituksiin!

Comments are closed.