Siirtyminen Freenode-verkkoon

Siirtyminen Freenode-verkkoon

freenode logoIRC-kanavamme on jatkossa Freenode-verkon #helsinki.hacklab.fi.
Siirry web-irkkiin: IRC (webclient)

Siirtyminen IRCNetistä Freenode-verkkoon polkaistiin käyntiin tänä viikonloppuna. Freenode-verkko on kasvava ja kansainvälinen IRC-verkko, joka on keskittynyt varsinkin avoimen lähdekoodin projekteihin liittyvään kommunikointiin. Freenodelle siirtyi aiemmin tänä vuonna #hacklab.fi-kanava sekä muita suomalaisia hacklab-kanavia, ja sieltä löytyy entuudestaan ulkomaisia hackerspaceja sekä hackerspaces.org-wikisivuston kanava #hackerspaces. Helsinki Hacklabin on hyvä sijaita siellä, missä muu kansainvälinen yhteisö on. Meillä käy vierailijoita ulkomailta ja olemme vähitellen keränneet itsekin yhteyksiä maan rajojen ulkopuolelle.

Aikaisempi IRCNetin kanava jää elämään omaa elämäänsä. Monet aktiivijäsenet, hallituslaiset ja muut yhdistyksen vastuunkantajat ovat jo siirtyneet täysin Freenoden puolelle. Freenodeen yhdistäviä webclienteja ovat mm. freenode.netin webchat ja KiwiIRC:n sivut.

Freenodella kanavien hallinnointi tapahtuu ChanServ-palvelun kautta, joten kanavaoperaattoreista ei tarvitse huolehtia. NickServillä voit varata oman nimimerkkisi verkossa vain omaan käyttöösi. Alis-palvelu auttaa löytämään uusia kanavia hakutermeillä.

Siirtyminen voi aiheuttaa monelle ylimääräiseksi koettua vaivaa, pahoittelut tästä. Tällä muutoksella yritetään kuitenkin ratkaista käyttäjien yhteysongelmia, helpottaa yhteydenpitoa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, sekä helpottaa kanavien ylläpitoa.

2 thoughts on “Siirtyminen Freenode-verkkoon

  1. NickServ -palveluun voit rekisteröidä aktiivisen nimimerkkisi komennolla:
    /msg NickServ REGISTER salasana sähköpostiosoite

    NickServissä käyttämäsi salasanan voit lisätä palvelimen salasanaksi, jolloin tunnistautuminen NickServiin tapahtuu automaattisesti palvelimeen yhdistäessä.

    Suomalainen Freenode-palvelin löytyy osoitteesta rajaniemi.freenode.net

    1. Palvelinalias irc.freenode.net ohjaa automaattisesti lähimpään palvelimeen; ei tarvitse manuaalisesti valita “suomalaista”, etenkin jos shellikone itsessään sijaitsee muualla.

Comments are closed.

Comments are closed.